Quantcast
Channel: Arhiva Românilor
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1309

cei zece profesori ai Universităţii Bucureşti care au decis că Victor Ponta A PLAGIAT şi cine a făcut pasul înapoi de la verdict

$
0
0
Cine sunt cei zece profesori ai Universităţii Bucureşti care au decis că Victor Ponta A PLAGIAT şi cine a făcut pasul înapoi de la verdictPublicat la: 20.07.2012 23:44 Ultima actualizare: 21.07.2012 10:57
Foto: Silviu Matei // Mediafax
Iniţial, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti era compusă din 13 membri, însă trei dintre ei au ales să se retragă atunci când au aflat că au de analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta. La votul final pentru adoptarea hotărârii că premierul Ponta a plagiat peste o treime din teza de doctorat, alţi trei profesori au lipsit.
Decizia a fost luată în unanimitate, cu cvorumul legal, de către 7 profesori ai Comisiei de Etică.
Cei trei profesori care s-au retras din Comisie înainte ca aceasta să înceapă să analizeze teza de doctorat a lui Victor Ponta sunt profesorul doctor Ionel Lăzanu, profesorul doctor Anca Sârbu şi profesorul doctor Liliana Zaharia.
Ionel Lăzanu, 55 de ani, este şeful catedrei de Fizică Atomică şi Nucleară de la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti. Conform CV-ului său, are peste 80 de lucrări publicate şi este responsabil din partea Universităţii pentru mai multe proiecte de cercetare internaţionale, printre care unul dezvoltat cu CERN din Elveţia.
Anca Sârbu este profesor doctor la Facultatea de Biologie a Universităţii Bucureşti şi predă la Departamentul de Botanică şi Microbiologie.
(Foto Ecomagazin)
Liliana Zaharia, 48 de ani, este profesor doctor la Facultatea de Geografie a Universităţii Bucureşti şi predă la Departamentul de Meteorologie-Hidrologie.
La votul final de adoptare a hotărârii Comisiei de Etică, alţi trei profesori nu s-au prezentat.
Unul dintre ei este profesorul doctor Viorel Ciobanu, de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, care s-a recuzat pentru că, în 2003, a făcut parte din comisia care i-a acordat titlul de doctor lui Victor Ponta. Ciobanu predă la catedra de Drept Privat şi a fost timp de 10 ani (1998-2008) decanul Facultăţii de Drept. În prezent este de asemenea avocat, iar în perioada 1992-1998 a fost judecător la Curtea Constituţională.
Ceilalţi membri ai Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti care au decis că Victor Ponta a plagiat sunt următorii (cu menţiunea că, până la publicarea ştirii, informaţia despre cine sunt ceilalţi doi membri care au lipsit de la vot nu a fost făcută publică, şedinţele Comisiei de Etică având caracter închis):
Profesor doctor Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică, 59 de ani, predă din 2008 la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea Bucureşti cursuri de Comunicare în public, Artele spectacolului, Politici culturale, Literatură. Este doctor în filologie.
A mai predat cursuri de Teatrologie şi alte discipline teatrale, între 2001 şi 2009, la Facultatea de Teatru a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. A mai susţinut cursuri la nivel de licenţă sau de masterat la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, dar şi la două universităţi din Franţa, în perioada 2001-2010.
În perioada 1999-2000, a fost consilier pentru probleme de Cultură, la Departamentul Cultură-Educaţie al Preşedinţiei României, în mandatul lui Emil Constantinescu.
În 1997, a fost director al Direcţiei Instituţiilor de Spectacole din Ministerul Culturii şi Cultelor, sub mandatul lui Ion Caramitru. Între 1990 şi 1994, Popescu a fost vicepreşedinte executiv al Uniunii Teatrale din România (UNITER). Înainte de 1989, a lucrat ca profesor de limba engleză la o şcoală generală din Târgovişte, apoi ca bibliotecar la Biblioteca Naţională, apoi ca producător delegat în cinematografie.
Vezi aici CV-ul lui Marian Popescu

Profesorul doctor Tudor Roşu, 61 de ani, de la Facultatea de Chimie a Universităţii Bucureşti, predă la catedra de Chimie Anorganică. El este coautor al şase cărţi şi a două brevete şi a publicat peste 60 de lucrări ştiinţifice.
Profesorul doctor Adrian Paul Iliescu, 58 de ani, de la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti, are ca domenii de cercetare filozofia politică şi cea a limbajului şi a publicat peste 50 de articole ştiinţifice în România şi în străinătate.
Vezi aici CV-ul lui Adrian-Paul Iliescu

Profesorul doctor Cristian Mărunţeanu, de la Facultatea de Geologie şi Geofizică, predă discipline din domeniul geologiei de 35 de ani, la Universitatea Bucureşti, a publicat peste 70 de lucrări ştiinţifice şi a participat la 124 de proiecte finanţate de Ministerul Educaţiei.
Profesorul doctor Ovidiu Bozgan, de la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, predă la catedra de Istorie universală şi este cercetător ştiinţific la Institutul Diplomatic Român. Principalele domenii de cercetare sunt relaţiile internaţionale în perioada Războiului Rece şi istoria ecleziastică contemporană.
Profesorul doctor Vasile Preda, 63 de ani, de la Facultatea de Matematică şi Informatică, predă cursuri de Cercetări operaţionale, Optimizare, Statistică Matematică, Metode statistice în economie, Teoria deciziei, Inferenţă Bayesiană şi aplicaţii, Inferenţă secvenţială şi aplicaţii, Actuariat. A publicat 7 cărţi şi peste 100 de articole ştiinţifice.
Profesorul doctor Dumitru Sandu predă la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Universitatea Bucureşti. Printre domeniile de cercetare şi cursurile predate se numărăr Migraţia, Sociologia tranziţiilor, Sociologia stărilor de spirit, cercetarea opiniei publice, Sociologia locuirii, Stratificare socială, Demografie culturală.
Profesorul doctor Georgeta Ghebrea, de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, este specializată în sociologie. A obţinut titlul de doctor în filosofie, cu teza "Familia şi politica familială în România în perioada de tranziţie".
Profesorul doctor Sterea Tache, 62 de ani, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, este preot la parohia Manu Cavafu din Bucureşti şi doctor în teologie. A publicat peste 40 de articole şi studii.
(Foto: teologiepentruazi.ro)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1309

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>