Radu Ștefan – vajnic și serios colaborator/comentator al site-ului nostru [ioncoja.ro] face o dezvăluire tare incomodă pentru domnul Sergiu Celac, român basarabean, dacă nu mă înșel! Sper ca dl. Celac să aibă o explicație, alta decât să nege… Radu Ștefan, repet, persoană de toată încrederea!… Ca și Sergiu Celac. Fiecare până la proba contrarie. (Ion Coja)
„Cred ca era 1995 (nu mai stiu exact, dar in jurul acestui an) când am fost la o intrunire la o ora de Londra într-un castel, întrunire între economiști universitari est-europeni, prezidată de un universitar american (filoroman) , fost director stiintific pentru un an, la Europa Liberă.In fața mea ambasadorul lui Iliescu, Celac a strigat, referitor la unirea Transnistriei și Republicii Moldova, cu România:„Lăsați Moldova în pace, salamul odata tăiat nu se mai poate lipi la loc!”Asta spre stupoarea ofițerilor NATO care nu se asteptau la asa o reactie trădătoare taman din partea ambasadorului României in fața NATO.Repet: scena s-a petrecut în fața mea, cu Celac la vreo șapte-opt metri de mine.După care, hiena, s-a uitat de jur-împrejur, ușor infricoșat de propriile-i cuvinte, ca să vadă exact cine era pasibil să-l toarne în țară.Venisem într-o mașină impreună cu universitarul american si cu reprezentantul Germaniei in NATO, delegat cu aspectele economice pentru care membrii NATO erau acolo, ca să li se facă una din ședintele de informare cu experții universitari, ședinte regulate de pregătire academică.”
Cine este Sergiu Celac? http://ro.wikipedia.org/wiki/Sergiu_Celac
Intrarea în diplomație în anul de grație 1961 nu se putea face fără acordul Securității. Și așa a rămas și după 1990, indiferent dacă SRInstituția se numește altfel. A fi transalator, precum Sergiu Celac, în echipa care îl însoțea pe N. Ceaușescu pretindea calități nu doar lingvistice verificate. Celac a dat deja semn că are vocația de trădător.
Cât privește patriotismul ambasadorului Celac, am putea, ironic, folosi vorba lui Farfuridi (grav): Ne ducem, dar gândeşte-te stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid... Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie (cu oarecare emoţie) dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi... De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea (cu intenţie), dar urăsc pe trădători...(schimbând tonul, cu dezinvoltură.) Salutare, salutare, stimabile!... I. L. Caragiale(Dan Culcer)
* Farfuridi: Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie.
Brânzovenescu: Dar cel puţin s-o ştim şi noi! (Trahanache vrea să-i întrerupă, fără să izbutească.)
Brânzovenescu: Dar cel puţin s-o ştim şi noi! (Trahanache vrea să-i întrerupă, fără să izbutească.)